Voorverkoop gestart
Voorverkoop

Zo werkt de verkoop­procedure

Vanaf uw inschrijving en de financiële check tot aan het moment dat u de sleutel ontvangt van uw appartement: bij de aankoop komt heel wat kijken. Daarom hebben we alle stappen overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Let op: onderstaande stappen hebben betrekking op de appartementen binnen het plan Waterrijk.

Vogelvlucht

Stap 1: Voorverkoopavond en inschrijving

Dinsdagavond 7 juli 2020 start officieel de voorverkoop van de appartementen in Waterrijk. Om mee te gaan in de eerste ronde van toewijzingen kunt u zich tot en met 14 juli 2020 inschrijven.

Stap 2: Bericht!

Op vrijdag 17 juli ontvangt u via e-mail bericht van één van de makelaars of u een appartement toegewezen heeft gekregen. Is dat het geval, dan blijft dit appartement voor een periode van 3 weken voor u gereserveerd.

Let op: stap 3 en 4 dienen binnen deze 3 weken na toewijzing te zijn voltooid om uw reservering te wijzigen in een optie op het appartement van uw voorkeur.

Heeft u geen appartement toegewezen gekregen? Dan maakt u nog steeds kans. Houdt de website bij om te zien welke appartementen nog beschikbaar zijn. Ook kan het zijn dat een reservering afvalt waardoor een appartement weer beschikbaar komt. Is dat een appartement met hetzelfde bouwnummer als waar u zich voor ingeschreven had, dan neemt één van de makelaars contact met u op.

Stap 3: Financiële check bij de Rabobank

Het is natuurlijk belangrijk om te weten of u de woonlasten van het betreffende bouwnummer kunt dragen. Daarom is de volgende stap een financiële check bij de Rabobank (hier zijn voor u geen kosten aan verbonden). Dit kan telefonisch, via een videogesprek of door bij de bank op gesprek te gaan. De contactgegevens hiervoor vindt u op de pagina ‘Financiering’. Geeft de Rabobank ‘financieel groen licht’, dan ontvangt u hiervan een certificaat. Dit certificaat stuurt u naar het makelaarskantoor wat u heeft laten weten dat u een appartement heeft toegewezen gekregen. Lees meer over de financiële check op de pagina ‘meest gestelde vragen’.

Let op: zorg dat dit certificaat binnen 2 weken bij de betreffende makelaar is. Doet u dit niet, dan vervalt uw reservering en wordt het bouwnummer doorgezet naar een andere geïnteresseerde.

Stap 4: Afspraak met de makelaar

Maak een afspraak bij het makelaarskantoor wat u heeft laten weten dat u een appartement heeft toegewezen gekregen. Daar heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen over uw appartement. Wanneer zij van u het certificaat vanuit de Rabobank hebben ontvangen kunt u de makelaar verzoeken om de reservering definitief te maken en ‘onder optie’ te zetten. De betreffende makelaar zal dit per e-mail aan u bevestigen. Vanaf dat moment staat het appartement voor u onder optie.

Let op: zorg dat deze afspraak binnen 3 weken na toewijzing van uw appartement is ingepland. Na deze periode wordt het bouwnummer doorgezet naar een andere geïnteresseerde.

Stap 5: Tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst

In oktober 2020 ontvangt u de contractstukken en overige informatie; verkooptekeningen (plattegronden, geveltekeningen en doorsneden), situatietekening, technische omschrijving en afwerkstaat, makelaarsopties en koperskeuzelijst.

Vanaf dit moment kunt u een tekenafspraak maken met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Gefeliciteerd, het appartement is van u!

Let op: plan deze tekenafspraak met de makelaar binnen 3 weken na ontvangst van de contractstukken. Hierna verloopt uw optie en wordt het bouwnummer doorgezet naar een andere geïnteresseerde.

Stap 6: Uitnodiging kopersadviseur en showroomtraject

Uw appartement wordt gerealiseerd door Bouwonderneming Stout. Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst wordt u uitgenodigd door een kopersadviseur van Bouwonderneming Stout. Tijdens deze afspraak krijgt u de procedures en mogelijkheden van het project toegelicht. Daarnaast kunt u uw eventuele (bouwtechnische) vragen en/of (standaard of individuele) wensen kenbaar maken.

Vanaf dit moment zijn de showrooms aangesloten bij het project en kunt u bij hen terecht om inspiratie op te doen voor uw badkamer, toilet en keuken.

Stap 7: Bouw en oplevering

De bouw van de appartementen start naar verwachting in kwartaal 1 van 2021. In kwartaal 3 van 2022 hopen we u de sleutel van uw appartement te kunnen overhandigen.

Vogelvlucht

Heeft u interesse?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte  ›

Ontwikkeling