Voorverkoop gestart
Meest gestelde vragen

Voorverkoop vs. start verkoop

Wat is het verschil tussen de voorverkoop en de start verkoop?

Tijdens de voorverkoopfase krijgt u in een vroeg stadium de kans om een appartement te ’reserveren’. Het appartement van uw keuze staat dan voor u onder optie tot de start verkoop in oktober 2020. De start verkoop is het moment dat de contractstukken klaar zijn. Dan kunnen we overgaan tot het tekenen van de Koop-/aannemingsovereenkomst. Daarna is de woning is officieel van u.

Inschrijving, toewijzing en financiële check

Hoe vindt de toewijzing plaatst?

Na de inschrijfperiode wordt er een overzicht gemaakt met alle inschrijvingen per bouwnummer. Als u de enige kandidaat bent die op een bouwnummer heeft ingeschreven, dan komt u vanzelfsprekend direct in aanmerking voor het appartement. Wanneer meerdere kandidaten zich hebben aangemeld voor een specifiek bouwnummer, wijzen wij het bouwnummer toe aan één van de kandidaten.

Waarom een financiële check?

Voor u is het belangrijk om te weten of u de woonlasten van het betreffende bouwnummer kunt dragen. Daarom is de financiële check onderdeel van onze verkoopprocedure. Een hypotheekadviseur van de Rabobank voert deze check uit. Aan deze financiële check zijn voor u geen kosten verbonden.

Mag ik de financiële check ook door een andere hypotheekverstrekker laten uitvoeren?

Voor project Waterrijk geldt alleen de financiële check van Rabobank. De hypotheekadviseurs van de Rabobank hebben veel ervaring met nieuwbouwhypotheken en weten ook alles over plan Waterrijk. Werken met één partner maakt het hypotheekproces eenduidig, persoonlijk en professioneel. Naast de financiële check kunt u de adviseurs ook vragen stellen over uw hypotheek. Als u wilt, kan de Rabobank u een hypotheekaanbieding doen. U bent uiteraard vrij om te bepalen bij welke aanbieder u uiteindelijk uw hypotheekaanvraag wilt doen.

Opschortende voorwaarden

Wat zijn de opschortende voorwaarden?

De Koop-/aannemingsovereenkomst treedt pas in werking als aan de opschortende voorwaarden is voldaan. Dat wil zeggen als 70% van de appartementen verkocht is, als het Woningborg-certificaat Nieuwbouw ontvangen is en als de omgevingsvergunning onherroepelijk is.

Grondkosten

Servicekosten

Wat betaal ik ongeveer aan servicekosten voor de algemene ruimte?

Als bijdrage in de kosten betaalt u maandelijks een voorschot aan de VvE (Vereniging van Eigenaren). Op basis van referentieprojecten schatten we de servicekosten op circa € 160 per maand, afhankelijk van de grootte van het appartement. Tijdens de opstartvergadering van de Vereniging van Eigenaren zullen de servicekosten op basis van een begroting worden vastgesteld. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de kosten die te maken hebben met opstal- en WA-verzekering, glasverzekering, waterverbruik en elektra ten behoeve van de gemeenschappelijke voorzieningen, schoonmaakkosten, reservering voor groot onderhoud en algemene kosten, administratiekosten en vergaderingen.

Energielabel

Groenverklaring

Zonnepanelen

Indeling appartementen

Kozijnen en deuren

Waar zijn de kozijnen en deuren van gemaakt?

De kozijnen en deuren in de buitengevel worden uitgevoerd in kunststof en zijn hierdoor onderhoudsarm.
De binnenkozijnen in de appartementen zijn plaatstalen montagekozijnen met opdekdeuren en bovenlicht.

Is hier een keuzemogelijkheid in?

Voor de buitenkozijnen zijn geen mogelijkheden, voor de binnenkozijnen, binnendeuren en het bijbehorende garnituur biedt de aannemer verschillende keuzemogelijkheden. Na het tekenen van de Koop-/aannemingsovereenkomst informeert de kopersadviseur van Bouwonderneming Stout u hierover.

Welk verwarmingssysteem wordt er toegepast?

Uw appartement wordt voorzien van een warmtepomp. Deze warmtepompinstallatie bestaat uit twee onderdelen; een binnendeel en een buitendeel. Het buitendeel betreft de PVT panelen op het bovenste deel van het dakvlak en het binnendeel een warmtepomp met geïntegreerde boiler van 180 liter in de technische ruimte van het appartement. De PVT panelen onttrekken energie uit de buitenlucht en gebruiken deze energie om het appartement te verwarmen. Door het geïntegreerde boilervat is tevens het bereiden van warm tapwater mogelijk. De geïnstalleerde vloerverwarming zorgt ervoor dat uw appartement heerlijk warm is in de winter.

Hoe is het parkeren geregeld?

In de halfverdiepte parkeergarage van het complex krijgt elk appartement minimaal 1 parkeerplaats toegewezen. Sommige appartementen hebben 2 parkeerplaatsen. De overige parkeerplaatsen bevinden zich in het openbaar gebied voor het appartementencomplex.

Glasvezelaansluiting

Afvalinzameling

Showrooms/ meer- en minderwerk

Welke opties zijn er voor meer- en minderwerk?

In oktober 2020 zijn de contractstukken klaar. Daarbij ontvangt u ook de makelaarsopties en koperskeuzelijst. Na het tekenen van de Koop- /aannemingsovereenkomst start het contact tussen u en de kopersadviseur van Bouwonderneming Stout om het meer- en minderwerk te bespreken.

Welke showrooms zijn gekoppeld aan het project?

Wij zijn op dit moment nog bezig met het koppelen van de showrooms. Op het moment dat de contractstukken klaar zijn en we overgaan tot de definitieve verkoop krijgt u van de kopersadviseur van Bouwonderneming Stout alle informatie hierover.

Bouw

Wanneer start de bouw?

De bouw start naar verwachting in kwartaal 1 van 2021 (als voldaan is aan de opschortende voorwaarden).

Vogelvlucht

Heeft u interesse?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte  ›

Ontwikkeling